Op camping De Rietschoof in Aalst worden komende zomer een week door een Dabar-team recreatie- en evangelisatieactiviteiten georganiseerd.

Dabar, Hebreeuws voor ”Woord en Daad”, is een landelijke organisatie uitgaande van de IZB. In teamverband zijn jongeren één of twee weken actief op een camping in Nederland. Zo maken zij deel uit van de wereld van de campinggasten en bouwen zij een band met hen op. Met woorden en daden geven zij door wat hen zelf heeft geraakt: het bijzondere cadeau van Gods liefde.

Dat doen zij door het organiseren van een kinderclub of tieneruur, maar net zo goed met een poppenkastkwartiertje, voetbalwedstrijd of zeskamp. Het team wordt daarbij ondersteund door de plaatselijke commissie.

Dabar betekent soms hard werken, soms afzien. Maar ook: onder de indruk komen van Gods werk. Hij is aanwezig op de camping! Samen beleven de teamleden een waardevolle tijd; ze genieten van het contact met tieners en kinderen en met het team bidden zij voor de mensen die ze ontmoeten. Ze groeien in vertrouwen en ontdekken hun gaven en talenten en het is vaak een verdieping van hun geloof in God.

Stuurgroep

De begeleidende stuurgroep van Dabar Aalst vertegenwoordigt de Hervormde gemeenten van Aalst, Brakel, Bruchem, Gameren, Kerwijk-Delwijnen en Nederhemert, Poederoijen-Loevestein,Well-Ammerzoden en Zuilichem en de Gereformeerde kerk Gameren-Zuilichem.